ARTISANNE //PRESENTATION //
Encaustic Arts av Anne –En unik konstform där man smälter ihop bivax och pigment med värme. Jag jobbar med strykjärn och värmepennor/penslar på värmetåligt papper. Encaustic betyder just ”att bränna in”.
Artisanne, Anne Kekäle, Art, Konst, Biwax målning, Konstnär, Stockholm, Måla med strykjärn
5
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Vad är detta för konstform och vilken teknik använder jag?Presentation_AnneStrykjärn
Encaustic Arts av Anne –En unik konstform där man smälter ihop bivax och pigment med värme. Jag jobbar med strykjärn och värmepennor/penslar på värmetåligt papper. Encaustic betyder just ”att bränna in”.
Hur är hållbarheten?
Mycket god, då det användes av de gamla grekerna och romarna under antiken för ca 2500 år sedan. På de verk man hittat i våra dagar så har man konstaterat att bildkvaliten och färgen idag är i samma skick som då! Dessutom är det ogenomträngligt för fukt bl.a. och både miljövänligt och luktfritt. Man bör dock tänka på att inte utsätta verk som är inglasade i stark sol då det kan få en brännande effekt som kan göra färgen mjuk, men det gäller ju andra konstformer också; man ska vårda sina verk med kärlek!

Varför valde jag denna konstform?
Jo, för att jag sökt en unik konstform som passar min otåliga själ. Har testat andra konstformer; olja, akryl, akvarell och kol samt blandtekniker. Antingen torkar det för sakta eller luktar f-n. Men det viktigaste är ändå att jag får fram det fria skapandet i mig och kan låta fantasin flöda fritt och överlåta en del av konsten till betraktarens öga!
Kort om Mig…
Jag är född i Uleåborg, Finland på 60-talet. Vi flyttade till Australien där jag delvis växte upp. Började intressera mig för konst redan som småbarn, tillbringade helst all min tid med mina ritpennor och skissblock. Mina båda föräldrar har målat och ägnat sig åt konst och naturligtvis har de också inspirerat och sporrat mig. Senare bodde jag en längre tid i USA och Sydamerika, där jag haft möjligheten att uppleva och studera olika konstformer i andra kulturer och dessutom haft glädjen att samla inspiration och kunskap från andra konstnärer och miljöer. Detta har gett mig så mycket mera än att gå på ”fina konstskolor”, som skulle hämma min kreativitet och försöka forma mitt ”konsttänk” och känsla till att passa deras normer. Har jobbat inom Resebranschen nästan hela mitt yrkesverksamma liv. Nu njuter jag av måleriet och pysslar även med Design/inredning och livsstil.

Hur ser jag på min egen konst och har jag ett budskap?

Jag vill kalla det för futuristisk konst – Det är en helt ny värld som existerar om ca 2000 år, vår nuvarande värld har gått under p.g.a. klimatförändringar orsakade av miljöförstöring, överkonsumtion, människans maktbegär, högmod och cynism. Världen har återskapats och med den en ny tid då andligheten tar stor plats och där även hopp om en ljus framtid speglas, men där det lurar faror …Mystiken med det nya Cosmos är framträdande.
Det skulle lika gärna kunna vara en tid från det förgångna då Allt handlar om en värld som är ”back to basics”. Jag vill beröra och skapa eftertänksamhet på ett roligt och fantasifullt sätt, det finns redan tillräckligt mycket krig och elände på Jorden utan att det behöver visas i konstform! Men vill ändå försöka värna genom ”betraktarens öga” om hur viktigt det är att Alla visar ansvar och tar hand om Vår fina Planet som är så Unik i Universum!

Hoppas ni finner en stunds avkoppling och tillåter fantasin få fritt spelrum genom min konst… Galleriet uppdateras kontinuerligt med nya, spännande verk… Missa inte…

Tack för att Ni besöker mitt Galleri och på återseende!
Anne Kekäle (mitt efternamn betyder ”glöd” på finska)…